Conventioneel tapen

Dit heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of een gewricht te beperken . De sporttape wordt hierdoor onder druk gebracht, dit met nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfeafvoer. Deze tape wordt soms nog aangewend tijdens het beoefenen van sportwedstrijden waar grote steun voor een aangedaan gewricht moet worden ondersteund.

Elastisch (easy) tapen

Dit is de langverwachte opvolger van de conventionele sporttape. Men maakt gebruik van een elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact en stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen .

Bij deze functionele aanpak wordt neuroreflectoire fascilitatie gecombineerd met mechanische sturing. Easy Taping versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering en is een onmisbaar onderdeel bij de actieve therapeutische aanpak.
Binnen 2 minuten wordt door middel van 5 Easy Testing technieken uitgetest welke technieken en in welke richting getapet moet worden en worden de tapestroken aangebracht. Meteen na het tapen wordt vermindering van pijn en meer bewegingsvrijheid ervaren.
Door oedeem, druk in de weefsels en pijn ontstaat stagnatie van de circulatie en daardoor stagnatie van het herstelproces. Easy Taping bevordert de circulatie en de bewegingsvrijheid waardoor het herstelproces bevorderd wordt.
Dit betekent verkorting van de blessuretijd.

Omega Websolutions

omega websolutions webdesigning