Medische Pedicure :

Pedicures die verantwoord met hun vak omgaan zijn zeker gediplomeerd.
Het vak van pedicure is meer dan het alleen maar knippen van nagels. Zo mag een pedicure eelt en likdoorns verwijderen en ingroeiende nagels losmaken en behandelen via fotopolymerisatie, advies geven en/of aanmeten van steunzolen, anti-drukmiddelen adviseren, doorverwijzen naar arts en advies geven over de verzorging van de voeten. Pedicures mogen ook diabetes- en rheumapatiënten behandelen.

In onze praktijk komt wekelijks Johnny van Meurs langs van het Orthotechbedrijf Van Meurs uit Brugge voor het opmeten en leveren van uw digitaal nauwkeurig gesneden steunzolen .

- Fotopolymerisatie


- Harsen van een nagel

Een likdoorn (clavus), in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, is een vaak pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek (verdikking van de huid). Deze komt voor op plaatsen waar druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend, waardoor meer eelt wordt gevormd. Likdoorns komen meestal voor op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de teentop, tussen de vierde en vijfde teen of in de handpalm. In het midden van de likdoorn verzamelen zich de dode huidresten. Dit is te zien aan de donkere kleur in het midden. Het is zeer pijnlijk, het voelt aan alsof er een spijker in de voet zit.

Behandelen van wratten:

Een wrat (medisch: verruca vulgaris) is een harde, eeltachtige vergroeiing van de opperhuid in de vorm van een bloemkoolvormig (klein) knobbeltje. Een wrat wordt veroorzaakt door virussen uit de familie humaan papillomavirus. Hiervan bestaan meer dan honderd soorten. Sommige veroorzaken wratten op de huid, andere op de slijmvliezen. Vrijwel iedereen heeft weleens wratten gehad: ze verdwijnen vrijwel altijd spontaan. Het virus blijft echter vaak in de huid aantoonbaar, zonder dat er een wrat ontstaat.

Deze worden meestal bevroren of weggebrand naargelang de grote en ouderdom van de wrat.

Omega Websolutions

omega websolutions webdesigning