Osteopathie:
“Herstel van een beweging”

De lichaamsfuncties die verstoord zijn door trauma, chronische ziekten, acute aandoeningen enzovoort worden door de Osteopaat gediagnosticeerd en behandeld volgens de principes en de filosofie van de Osteopathie.
Volgens de osteopathie speelt de wervelkolom hierbij een belangrijke rol. Ieder bewegingsverlies in de wervels van de wervelkolom veroorzaakt op termijn problemen in de zenuwen die de wervelkolom verlaten.
Ook de bloedvoorziening zal hinder ondervinden door de blokkades in de wervelkolom. Bloedvaten en zenuwbanen hebben een relatie in die zin dat zenuwbanen de bloedvaten volgen op weg naar de spieren, organen, de botten en gewrichten.

Ieder bloedvat moet een vrij verloop hebben wil het optimaal kunnen functioneren. is dit niet zo bijvoorbeeld bij een blokkade in een gewricht dan kunnen problemen niet uitblijven.
Osteopatisch sporen we de blokkade op en evalueren we hoe de dysfunctie is ontstaan en hoe het zich nu gedraagt tijdens de beweging.

De technieken worden zorgvuldig gekozen in functie van het probleem die de patiënt heeft. Al onze technieken zijn niet invasief en heel zacht. Er zal in geen geval manipulaties gedaan worden die de patiënt schaadt.

- Basisprincipes
- Cranio

Omega Websolutions

omega websolutions webdesigning