Moxa
Een belangrijk aspect van acupunctuurbehandeling is behandeling met moxa. De geur van moxa is het handelsmerk van vrijwel iedere acupunctuurpraktijk. Moxa is een gedroogd kruid. Het geeft bij verbranding een doordringende warmte. Daardoor kunnen punten worden gestimuleerd.
Moxa is een kruid met de naam : gedroogde artemisia vulgaris (bijvoet)

Vormen van moxa:

-de meest bekende vorm van moxa is de moxasigaar; moxa is samengeperst en in verschillende lagen vloeipapier gerold; de punt van de 'sigaar' wordt aangestoken en gaat gloeien; deze gloeiende punt wordt boven een acupunctuurpunt of een gebied gehouden en geeft daar een weldadige, doordringende warmte.
-een plukje losse moxa kan om het uiteinde van een naald bevestigd worden; door dit aan te steken gaat de warmte via de naald naar binnen.
-er zijn ook mini-moxasigaartjes, die je om het uiteinde van een naald kunt bevestigen
-in China wordt vaak gewerkt met moxa op de huid; de huid wordt daardoor net wel of net niet verbrand; dit geeft een sterker effect, maar is hier voor de meeste mensen niet acceptabel
-verder kan de losse moxa in soort doos (moxadoos) met fijn gaas erin een paar centimeter boven de huid worden gebrand; hiermee kan een groter gebied in 1 keer worden behandeld

Omega Websolutions

omega websolutions webdesigning