Lasertherapie bij orthopedische en kinesitherapeutische aandoeningen:

Naast de opheffing van de pijn, zijn de regeneratieve effecten van de laserneedle bestraling in bot en kraakbeenweefsel  hier van groot belang.
Botnecrotische gebieden zijn voor een groot deel geregenereerd door directe laserneedle bestraling. De laserneedle bestraling verbetert opmerkelijk het metabolisme van de osteoblastcellen, zonder de osteoclastcel activiteit te beïnvloeden.
Dit heeft tot resultaat dat de bot productie-reductie evenwicht is verschoven tot meer productie van botweefsel en een toeneming van mineralisatie is geïnduceerd.
Kraakbeenweefsel is gestabiliseerd ( fibrogeen en collageen) en de synthese van hyaluronzuur en proteoglycanen is toegenomen.
(=Proteoglycanen hebben meerdere functies. Doordat ze zo een groot oppervlak innemen zorgen ze ervoor dat er minder compressie plaatsvindt en gaan ze snelle verspreiding van  en kwaadaardige cellen tegen. Ook kunnen ze dienen als moleculaire filters. De belangrijkste eigenschap van proteoglycanen is dat ze graag watermoleculen binden. Dit komt doordat ze sterk   negatief geladen zijn. Proteoglycanen vormen een belangrijk onderdeel van kraakbeen. Het kraakbeen in de gewrcihten bevat veel water dat door de proteoglycanen wordt aangetrokken. Dit water zorgt voor stevigheid en schokdemping. Artose, een gewrichtsaandoening van het bewegingsapparaat, wordt veroorzaakt door de afbraak van proteoglycanen.)

De behandelmethode is zeer simpel:
- de laserneedles worden geplaatst rond het aangedane gewricht of het botnecrotische gebied.
- de optimale behandeltijd is rond de 20 minuten en worden 15-20  maal herhaald, zo een 2 tot 3 maal  per week
- Schitterende resultaten worden bereikt in de behandeling van peesontstekingen. Dit opent nieuwe mogelijkheden om medicatie te minderen, om neveneffecten te verminderen en om chirurgische interventies te voorkomen. Meestal zijn 5 tot 20 behandelingen nodig voor een langdurige regeneratieve effecten.

 

Omega Websolutions

omega websolutions webdesigning