Ademhalingstherapie bestaat uit drie delen :

1. De longen zorgen ervoor dat ons lichaam voldoende zuurstof krijgt. Alle cellen in ons lichaam hebben immers zuurstof nodig om te kunnen functioneren . Wij helpen u bij het aanleren van de verschillende methodes om de ademhalingspieren te gebruiken en ze te onderscheiden, zodat men bewust leert om de verschillende manieren aan te wenden zodoende uw ademhaling meest efficiënt rendeert.

Hier onderscheiden we :
buikademhaling met het middenrif (diafragma)

flankademhaling in twee verschillende richtingen

hulpademhalingsspieren die vooral gebruikt worden tijdens inspanningen

2. Mobiliserende oefeningen om de ademhalingspomp soepel te houden en te versterken

3. Bronchiaal toilet bij pasgeborene en kinderen gebeurt meestal door een combinatie van meerdere technieken.
Dit onderdeel bestaat voornamelijk uit :
-Het aanleren van het gebruik van aërosol indien nodig. Medicatie als bronchodilatoren wordt toegediend voor of tijdens de behandeling. Cortiosteroïden of antibiotica via inhalatie wordt pas na de behandleing gegeven zodat de luchtwegen al ontruimd zijn van secreties, wat de medicatie toelaat om maximaal de luchtwegen te penetreren.
-Tapotage en mechanische vibratie : deze technieken worden toegepast zodat de opgewekte trillingen het mucus (slijm) zullen losmaken van de wand van de luchtwegen.
-thoraxdrukkingen : druk wordt geleidelijk uitgeoefend, volgt de anatomische beweging van de thorax en de ademhaling tijdens de uitademhaling. Deze drukkingen zullen tijdens de uitademhalingsfase de luchtsnelheid verhogen en zorgen voor een betere uitademing.
-Bouncing : Dit wordt gedefinieerd als een ritmisch op- en neerwaartse beweging op een springbal. De therapeut plaatst zich op de bal en neemt het patiëntje in zit op de schoot. De therapeut omsluit de thorax van de baby en bouncet met en amplitudo van +/- 15 cm. Deze techniek heeft een relaxerend effect op de baby en versterkt tijdens de neerwaartse beweging de expiraoire stroomsnelheid, waardoor de wrijvingskrachten om het mucus opwaarts te mobiliseren toenemen.

 

Omega Websolutions

omega websolutions webdesigning